Monday, August 1, 2011

Op de valreep

Dat ik niet stil kan zitten zien jullie hier wel. Deze jurk heb ik even snel gemaakt, omdat op de Barbieclub waar ik lid van ben, deze als wedstrijdpatroon voor deze maand staat. Ik was niet van plan hem te maken, maar er kwamen wat foutjes naar boven, en aangezien ik dit patroon had vertaald, voelde ik me geroepen om toch maar de haaknaald te pakken en te zien waar de fouten zaten. Als ik een patroon vertaal, controleer ik het altijd nog een keer extra, maar gelukkig waren het geen fouten van mij, ze zaten ze in het originele patroon. Dit is het resultaat, deze maakte ik in een paar uurtjes. Een makkelijk patroontje.
That I can't sit still and do nothing, you can see here. This dress I made very quick, because on the Barbie club, where I'm a member from, this one was chosen as the competition pattern for this month. I didn't plan to make it, but because several members discovered a couple mistakes in the pattern, and because I translated the pattern in Dutch, I felt committed to make this dress and  discover where the mistakes were. After I translate a pattern, I always check everything on mistakes, but I was happy that the mistakes in this pattern were not mine, they were already in the original pattern. Here is the result of only a couple hours of work. Very easy to make.


En dit is nog niet alles. Mijn Hardanger kleedje heb ik afgemaakt. Was een hoop werk, maar ik wilde deze klaar hebben voordat we naar Nederland komen. Het is 59 cm in het vierkant.
This is not everything. I finished my Hardanger centerpiece. This was a lot of work, but I wanted this one done by the time we leave to the Netherlands, and I did it. It measures 23" square.


Nog 2 dagen, dan vliegen we. Donderdag vertrekken we, vrijdagochtend vroeg hopen we in Nederland te zijn.
Two more days, then we go. We leave Thursday, Friday morning early we hope to arrive in the Netherlands.

3 comments:

 1. Heel knap gemaakt die hardanger, dat is een techniek die ik zelf niet kan. en waar ik ook het geduld niet voor heb denk ik. Des te meer respect voor iemand die dat wel kan. Zo op de valreep heb je nog flink wat gedaan. Het barbiejurkje is ook heel leuk geworden. en de foutjes eruit gehaald.
  Inmiddels zal je wel in nederland zitten. het is hier echt holland weer. Geniet er van ;-)

  grtjs Petra

  ReplyDelete
 2. Mooi je kleed! En het jurkje natuurlijk ook. Inmiddels gelezen dat je in Nederland bent aangekomen. Veel plezier nog.

  ReplyDelete
 3. Mooi allemaal weer zeg!!
  En ondertussen weer even in Nederland! Bevalt het? Ik ben bij Inge geweest en ben zo happy met de spullen!!! Geweldig!!! Heel erg bedankt! Wat schaam ik me nu eigelijk dat jullie zoveel hebben moeten sjouwen....
  Heel erg bedankt en geniet nog van de tijd hier!

  ReplyDelete