Wednesday, November 16, 2011

Catia Dias

Eindelijk heb ik weer eens aan deze SAL gewerkt. Het werd tijd, maar dat is het probleem voor mij als je op je eigen tempo kunt werken. Dan is er altijd iets anders wat ik eerst wil doen. Ik vond het principe van 1x per maand een nieuw deel als je de andere af hebt, toch wel prettiger. Voor mij werkt dat in ieder geval beter. Ik maak dan aan het begin van de maand eerst dat deel af, en ga dan verder met andere dingen. Maar goed, nog 1 blok en ik ben op de helft, dus probeer er nu wat vaker aan te werken. Ik vind hem wel steeds mooier worden.

Dit is het onderstel voor een Barbie jurk. Ik had zoiets nog nooit gemaakt, maar als je een hele wijde jurk maakt, blijft hij zonder dit eronder niet mooi staan. Eigenlijk het idee van een petticoat. Het is een gehaakte koker met een rand van plastic stramien erin, zodat de pop ook kan blijven staan. Er omheen is een hele lange wijde rok gehaakt, die opgevuld wordt met fiberfill en daarna van onderen met een koord gesloten wordt. Dit is dus eigenlijk niet zo geschikt om mee te spelen. Meer om Barbie met een sjieke jurk neer te zetten. Ik ben met de jurk bezig voor Nienke, maar dat is een behoorlijke klus, dus dat duurt nog wel even. Daarna voor Lois ook maar zo'n onderstel maken, en dan nog een voor mezelf, zodat de jurken met passen ook mooier staan.

Dat was het weer voor nu, tot de volgende keer, en ik zeg dit niet elke keer, maar ik vind jullie reacties altijd heel erg leuk.

6 comments:

 1. prachtige sal en barbie,
  groetjes Judith

  ReplyDelete
 2. Whow die SAL is al gaaf zeg! Mooi al die kleurtjes! En ik vind de rok ook super mooi! Wat knap zeg, dit zullen de meiden echt leuk vinden!
  Succes verder!

  ReplyDelete
 3. Je borduurwerk wordt erg mooi , en die barbie onderrok wat een supergoed idee, dan blijft de dame wel mooi staan.......

  ReplyDelete
 4. Nou super leuk weer allemaal mam... en is idd wel mooier bij sommige jurken om die te onderrok te grbuiken... dus we wachten af!

  Liefs Inge

  ReplyDelete
 5. Wow wat een geweldige sal, en die kleuren helemaal te gek....

  ReplyDelete