Wednesday, November 9, 2011

Kerstster en SAL klaar

Allereerst de cruise, het was aardig, zo'n cruise is pure verwennerij, maar de bestemming was niet veel. Nassau is heel erg arm, en dan kun je een tour boeken, of een taxi nemen naar het Atlantis hotel. Overdadiger kun je je bijna niet voorstellen. Luxe hotel waar je zo'n minimaal $300 per nacht betaald, een casino, en voor het hotel gigantische prive jachten. En als je dan de armoede op het eiland ziet, de mensen die daar 7 dagen per week hun zelfgemaakte spullen proberen te verkopen, daar heb ik altijd moeite mee. De tegenstelling is zo groot. En het eiland waar we de volgende dag waren is leuk als je gek op het strand bent, en dat zijn wij allebei niet. Maar cruisen blijft leuk, er is op het schip ook altijd van alles te doen, en een beetje relaxen is af en toe ook wel lekker. 

Hier is dan mijn volgende Hardanger creatie, gisteren afgewerkt. Aan deze ben ik iets minder lang bezig geweest. Aan de hand van dit werk heb ik ook maandagavond tijdens mijn verwoede poging om mensen de Hardanger kunst bij te brengen, geprobeerd duidelijk te maken waarom alle steken recht moeten lopen, en waarom alles goed moet aansluiten. Waarom je niet kunt smokkelen met Hardanger, zoals je met kruissteek borduren wel soms kunt. Als je nl. draden gaat uittrekken, en er zit een verschil in van 2 of 3 (en soms wel meer) steken, dan loopt de boel scheef. Of ze het begrepen hebben weet ik niet, maar een aantal gaan nog steeds stug door, dat is dan wel weer positief. Ik heb aangeboden om een kopie van mijn patronen te maken op een CD, en een vrouw nam zelfs een lege CD voor me mee, want ze wilde toch wel graag wat patronen van me hebben. Ze doet het wel aardig, maar aan de achterkant van haar werk lopen allerlei draden, kun je je voorstellen wat er gebeurt als je veel open moet gaan knippen???
Het is ook best een probleem dat ze vaak niet naar je luisteren. Dat is een slechte eigenschap die veel Amerikanen hebben hoor. Ik vertelde de eerste keer dat ze elke evenweave stof kunnen gebruiken, en dat dat waarschijnlijk duidelijker te zien zou zijn voor ze, omdat Hardanger stof erg dicht geweven is. Allemaal kopen ze gewoon de Hardanger stof, en nu klagen ze dat ze het zo slecht kunnen zien.  De meesten zitten dus steeds in de draden te prikken. Iets wat ik best begrijp, want de meesten zijn toch al ouder dan 70, en dan zijn je ogen vaak ook een stuk minder, maar ik had het gezegd....Maar goed, ze vinden het leuk als ik terug wil komen, en dat doe ik graag, want het is een leuke groep vrouwen bij elkaar. Er zijn er ook een stel die zitten te quilten, breien of haken. Misschien blijf ik ook wel gaan als niemand meer Hardanger wil leren, want het is erg gezellig.

                                     
Deze ster is 46 cm van punt tot punt

Mijn SAL is ook klaar. Ik vind het een heel leuk patroontje. Kende deze nog helemaal niet, en wat ik altijd heerlijk vind bij kruissteek, geen stiksteekjes!!!

Ik heb nu spullen klaarliggen voor 2 kerstkaarten die ik moet maken. Ik heb me opgegeven voor Kerstkaarten uitwisseling van mijn Yahoo club. Ook heb ik me opgegeven voor de verjaardag lijst. Dan stuur je iedereen die ingeschreven heeft een leuke geborduurde kaart met haar verjaardag. Leek me wel leuk om een keer aan mee te doen.

Dat was het weer voor nu, tot de volgende keer.

6 comments:

 1. mooooi!
  groetjes Judith

  ReplyDelete
 2. je kleedje is weer prachtig en wat luisteren aangaat hier kunnen ze er ook wat van hoor tijdens uitlegdingen haha, en dan naderhand mopperen , ik deel bij mijn koor zelfs briefjes uit voor het onthouden van data's en dergelijke en toch staan ze dan evengoed voor een gesloten deur , ze doen er niets mee nemen het niet op maar dat zijn ook wat ouderen mensen ;o) '
  Ik vind het geweldig dat je je zo inzet om het andere te leren.......jammer dat je zo ver weg woont zou het ook graag willen leren .

  ReplyDelete
 3. Jeetje aan die ster zal je best veel werk hebben gehad, hij is echt prachtig geworden. En wat je dames betreft, zolang het voor jou maar gezellig is en diegene die echt willen die hebben iets bijgeleerd. Nog een fijn weekend en ik sluit met helemaal aan bij ravelein: spijtig dat je zo ver weg woont, ik zou het zo graag leren...

  ReplyDelete
 4. Hoi Ria,
  Ik twijfel nog steeds of ik met de verjaardagslijst ga meedoen...denk het wel, het is ook zo leuk om op je verjaardag al die kaarten binnen te krijgen.

  Groetjes

  ReplyDelete
 5. Super allemaal weer zeg!!! Vind de SAl echt geweldig, ben gek op die vogeltjes!!!! Ik ben benieuwd naar de kaarten, leuk om met meerdere uit te wisselen, deed ik ook regelmatig!

  ReplyDelete
 6. Super mooi zeg. Ik ben zelf ook net begonnen met het leren van hardanger. Kijk maar even op mijn blog. Maar hoe kom jij aan patronen? Ik kan daar bijna niet aankomen kan jij mij misschien helpen?
  Leuk om te zien dat iemand anders ook hardanger leuk vind!
  Groetjes monique

  ReplyDelete