Monday, December 31, 2012

Goede Jaarwisseling

Ik heb altijd al graag gebakken, hoewel ik het de laatste jaren in Nederland niet echt veel meer deed. Wat moet je met zijn 2en met al die dikmakers? Sinds wij in Amerika wonen bak ik in elk geval altijd mijn eigen koekjes, en vaak ook voor andere gelegenheden. Ook cakes en pie's maak ik zelf, alles wat je hier in de winkel koopt is naar mijn idee nog niet een klein beetje waard van wat je er voor betaald. Sinds we verhuisd zijn in april, en zoveel vrienden om ons heen hebben, is er altijd wel een reden om iets weg te geven ook. Mensen die alleen zijn, mensen die wel even extra aandacht kunnen gebruiken.
Omdat wij een citroen boom in de tuin hebben, met heel veel sappige citroenen, bak ik veel citroen pie's, maak citroen limonade en af en toe een cake.
Dit is een lemon pie, de favoriet van Dick
 
En dit is een lemon meringue pie, de favoriet van heel veel mensen hier. Dit is dus altijd een leuk cadeau voor iemand. Zaterdag heb ik twee van elk gebakken, voor de lemon pie gebruik je alleen eidooier, dus de overgebleven eiwitten kun je weer gebruiken voor de meringue van deze taart.
 
Dit zijn de laatste citroenen aan de boom, inmiddels hebben we die er ook afgeplukt, het sap ga ik invriezen, zodat we het hele jaar vooruit kunnen.
 
En dan natuurlijk de oliebollen. In Nederland heb ik altijd oliebollen mix gebruikt, maar omdat je dat hier natuurlijk niet kunt kopen, heb ik zaterdag al even een paar uitgeprobeerd met een gewoon recept, ze waren heerlijk. Dick heeft er een paar meegenomen naar zijn werk.

Iemand vroeg me vorige week wat in Nederland traditie is met Oud en Nieuw, nou dat zijn natuurlijk oliebollen. Om onze vrienden hier een idee te geven wat dat zijn, ga ik vanmiddag nog een hele berg bakken.
 
Vanavond hebben we ongeveer 40-50 mensen over de vloer om oudejaarsavond te vieren.  Hier in het park is altijd een Party met Oudejaarsavond, maar niet iedereen gaat daarheen. We vroegen een paar mensen om hier te komen, wij hebben een groot huis, maar het werden er steeds meer. Nou ja, gezellig toch, en een party geven hier is niet echt het vuur uit je sloffen lopen, want iedereen neemt altijd iets mee, en verder is het zelfbediening. Ik kijk er naar uit, het is heerlijk om zoveel goede vrienden om je heen te hebben.


Voor iedereen een heel goede Jaarwisseling en een goed en gezond 2013 toegewenst.

 


4 comments:

 1. Dat klinkt allemaal heel erg gezellig
  Een hele fijne jaarwisseling en een gelukkig en gezond nieuwjaar

  ReplyDelete
 2. veel plezier en wat een prachtige taarten ,die boom is ook erg leuk dat heb je hier niet op die manier groet marloeskreatief

  ReplyDelete
 3. Hoi Ria,
  Het water loopt al in mijn mond. Heerlijk. En ik vind het geweldig dat je ze gewoon weggeeft. Zo,n goed gebaar vind ik dat.Ik wens je een heel fijn 2013.
  Dikke knuf van Rens

  ReplyDelete
 4. Dat ziet er goed uit zeg! Wat heerlijk zo'n boom in de tuin! Volgens mij hebben jullie een super gezellige avond gehad! Dat zijn een hele hoop mensen!
  Voor jullie ook een heel goed en gezond 2013!!!

  ReplyDelete