Tuesday, August 20, 2013

Zijn er nog eerlijke mensen op deze wereld???

Natuurlijk zijn die er, in mijn omgeving ken ik er genoeg. Maar ik ben op het moment laaiend vanwege al die internet scams waar je tegen aan loopt. Ik ben af en toe op internet aan het zoeken voor thuiswerk. Nu weet ik dat je daar voorzichtig mee moet zijn, maar soms kom je iets tegen wat er goed uitziet. Zeker als je dan gebeld wordt door een 'normaal' iemand. Twee weken geleden moest ik $9,95 betalen voor de verzendkosten van een programma wat er in de eerste instantie goed uitzag, en dat  is niet te veel toch? Dat kost je de kop niet. Verder kostte het programma niets, dat was alles wat je hoefde te betalen, en je kon het uit proberen voor 30 dagen, als je het dan niet zag zitten kon je het cancelen en kreeg je je geld terug. Ik heb een goed gesprek gehad met een mevrouw die me het programma door emailde, zodat ik vast kon kijken wat het inhield. Ze zou het maandag opsturen en ik zou het dinsdag in huis hebben. Zij zou me dan bellen om het helemaal door te nemen. Omdat ik toen de naam wist van het programma, ben ik op internet gaan checken, en ja hoor, niets anders dan klachten. Toen bleek dat je het niet alleen binnen 30 dagen moest cancelen maar ook het pakket terug moest sturen, anders werd er $39,95 van je credit card gecharged. Veel mensen, die het terug gestuurd hadden, werden alsnog gecharged. Goed, ik die mevrouw gebeld en gezegd dat ik het wilde afzeggen. Zij had het nog niet verstuurd, dus dat moest geen probleem zijn. Ze vroeg natuurlijk waarom, en ik zei dat ik zoveel negatieve berichten had gelezen. Toen was ze opeens niet zo aardig meer, maar het is gecanceld. Twee dagen later zag ik dat het geld terug gestort was op mijn rekening. Oke, dat is dat dacht ik, mooi opgelost. Maar nee hoor, vanmorgen zag ik dat ze alsnog $39,95 van mijn CC hebben geschreven terwijl ik nooit iets ontvangen heb, en daarnaast is nog niet eens 30 dagen later. Gelukkig zijn de CC maatschappijen altijd erg behulpzaam om dit op te lossen, ze gaan straks dat bedrijf bellen, dan zal het wel goed komen, maar al dat gedoe wordt je toch niet goed van.
Dit is niet de enige keer dat zoiets gebeurt is, en je zou denken dat ik er wel van leer, hahaha, maar nee hoor, ik trap er steeds weer in. Het frustreert me af en toe wel dat er zoveel oneerlijkheid op deze wereld is. Ik heb me nu stellig voorgenomen om er niet eens meer naar te kijken, het is toch allemaal alleen maar geld klopperij. De enige die eraan verdient zijn die bedrijven.

Genoeg nu over deze praktijken, ik stort me maar op borduren, daar kan ik tenminste iets aan overhouden als ik het op Ebay verkoop, in elk geval om het materiaal te betalen. Verder vind ik het heerlijk om te doen, dus de uren die ik daaraan besteed reken ik maar niet.

Ik heb nog een update van mijn krans, het deel voor deze maand is ook weer klaar, nu nog 4 delen te gaan. Wat wordt die toch mooi he?7 comments:

 1. Het is en blijft veel oplichterij met dat thuiswerk via internet
  Hoop dat je je geld nog terug krijgt
  Maar je krans word geweldigggg, dat is een ding wat zeker is
  groetjes Annie

  ReplyDelete
 2. Gelukkig blijf je positief en ik snap ook dat je het dan weer probeert ,maar handwerken kan je als de beste hoor prachtig

  ReplyDelete
 3. Eerlijk thuiswerk is moeilijk te vinden. Heb zelf 2 keer thuiswerk gedaan, wat geen oplichterij was. Maar alle thuiswerkadvertenties, waarbij je moet betalen, zijn oplichters. Hopelijk komt alles goed. Je krans wordt prachtig!

  ReplyDelete
 4. De krans wordt echt meer dan geweldig mooi. Richt je daar maar op en vergeet de nare ervaring. Groet @

  ReplyDelete
 5. Wow, wat wordt hij toch prachtig, ook ik geniet elke keer weer als ik er aan borduur.
  Vervelende ervaring heb je gehad, hopelijk kan de CC maatschappij het geld weer terughalen.
  Groetjes Tineke

  ReplyDelete
 6. heel spijtig dat je dit terug moest meemaken.

  Prachtige krans.

  ReplyDelete
 7. Wat een gedoe heb je hier van pfffff. Inderdaad kun je dan je energie beter aan borduren besteden, lekker ontspannen. Groetjes, Amarins

  ReplyDelete