Wednesday, January 18, 2012

Eindelijk klaar

De Barbie jurk waar ik al maanden aan bezig ben is eindelijk klaar. Ik hoop dat Nienke hem mooi vind, want dit is echt voorlopig de laatste sjieke jurk die ik gemaakt heb. Ik vind dit gewoon niet leuk om te doen, zo veel werk, en het uiteindelijke resultaat vind ik eigenlijk niet wat ik ervan verwachtte. De 'gewone' jurken blijf ik toch leuker vinden om te maken. Ik moet nog even zien dat ik de witte overrok iets gladder kan krijgen, mijn zus gaf aan met strijkversteviger, ik heb dat nog nooit gezien hier, maar ook niet op gelet, dus daar moet ik even achterheen.

Dan had ik Lois beloofd om wat jurkjes en pakjes te maken voor haar Kelly popjes, ik had een popje van haar meegenomen voor de maat. Ik heb wat leuke patroontjes gevonden. Dat valt trouwens niet mee, er zijn heel weinig patronen te vinden voor dit popje. Wel kun je patronen kopen, maar dat doen we natuurlijk niet. Maar goed, dit is het eerste jurkje, heerlijk simpel, maar wel leuk, klaar met een uurtje, dat gaat nog eens lekker snel.

Ook heb ik weer een blok klaar van de Catia Dias, nog 2 te gaan nu, dan is deze ook weer klaar. 

Verder heb ik wat borduurtjes gemaakt voor de verjaardagslijst van CSL, maar die kan ik pas laten zien als de betreffende personen jarig zijn geweest. 
Ik heb me nu ook opgegeven voor een persoonlijke kaarten SAL. Ben pas lid geworden van de club kruissteekkaartenvrienden (hele mond vol), en daar beginnen ze in februari met iets nieuws. Je krijgt elke maand een borduurpatroontje, en als je dat geborduurd hebt en er een kaart van gemaakt hebt, krijg je de volgende maand het volgende patroontje. Dat is wel leuk, want die kaarten kan ik altijd zelf weer gebruiken om te versturen naar iemand. 

Dat was het weer voor nu,  bedankt voor alle leuke reacties en tot de volgende keer.

11 comments:

 1. Whow!!! Prachtige jurk!!! Die zullen de meiden helemaal leuk vinden!!

  ReplyDelete
 2. prachtige jurk, je borduurwerk is ook erg mooi

  ReplyDelete
 3. Wat een schitterende barbiejapon, echt iets heel bijzonders!
  Maar het kost enorm veel tijd en inspanning en dat voor een barbiejurk.. Ik snap best dat je liever iets maakt dat lekker vlot af is. En daar is genoeg van. Ken je de site van sticka till barbie? Of had ik dat al een keer gezegd.. Volgens mij staan daar ook patronen voor kleinere popjes op..

  Groetjes, Elizabeth

  ReplyDelete
 4. die barbiejurk is idd wel erg sjiek, mooi hoor. en je borduurwerk wordt zo mooi

  ReplyDelete
 5. Het is wel een prachtjurk geworden hoor Ria, en dat kellypopje is schattig, leuk je borduurwerk is weer een stukje gegroeit en ben benieuwd naar je maand kaarten.....je zult je in ieder geval vast niet vervelen ;o)

  ReplyDelete
 6. Wow, wat een geweldige jurk voor barbie en wat een werk maar echt super sjiek....
  En het borduurwerk blijft mij zo verrassen wat een mooie kleuren in de blokken

  ReplyDelete
 7. Hoi Mam,

  Wauw hij is heel mooi geworden die jurk, daar zal Nienke wel blij mee zijn! (indedaad te mooi om mee te spelen) Loïs zal ook erg blij worden van het jurkje(s), ze is nog steeds veel aan het spelen met de barbie's!
  Ben benieuwd wat er nog meer komt...

  Je borduurwerk ziet er ook mooi uit, echt kunstig, dat stukje ga ik nooit van je overnemen hoor!

  Liefs Inge

  ReplyDelete
 8. Wat een mooie barbiejurk, veel te mooi om mee te spelen. En je borduurwerk schiet ook al aardig op

  fijn weekend

  ReplyDelete
 9. Heel mooi de barbiejurk en ook de Catia Dias schiet al lekker op.
  Groetjes,
  Sieneke

  ReplyDelete
 10. Wat een prachtige jurk Ria.... je borduurwerk schiet ook goed op!!!

  Liefs....

  ReplyDelete
 11. Ja, in de feestjurk zit heel wat meer werk/tijd dan in kelly's jurkje, maar ik vind hem wel schitterend geworden. En het kleine jurkje staat ook heel lief hoor. Je Catia Dias is ook zo mooi; ik heb het patroon in mijn map van 'wil-ik-ooit-nog-eens-doen' dingen, maar heb nog steeds geen tijd gevonden om er een begin mee te maken.
  Groetjes,
  Rian

  ReplyDelete