Sunday, October 9, 2011

Kerstkleed klaar

Deze week heb ik mijn Hardanger kerstkleed af gemaakt. Gewassen en gestreken. Er zat een foutje in dit patroon, en ik kwam daar te laat achter. En als je eenmaal in je werk geknipt hebt, kun je niets meer veranderen.  Het was geen fout van mezelf, maar in het patroon, dat ben ik nog niet eerder tegengekomen in Hardanger patronen. Het midden heb ik dus maar zelf ingevuld, want zoals het moest kwam niet uit, en daar kon ik weinig aan sjoemelen. Dat is het nadeel met dit werk, als er een foutje inzit, klopt al het andere ook niet meer, omdat alles symetrisch is. Ik had al teveel gedaan om het opzij te leggen, en weggooien is zonde van zo'n grote lap stof, dus ik ben zelf aan het verzinnen gegaan.  Maar al met al is het best goed uitgepakt, vind ik zelf.
Dit kleed is van punt tot punt gemeten 80 cm.


Dan de boekenlegger die ik gemaakt heb voor de les die ik morgen moet verzorgen. Dit is een werkje wat je in een avond doet, dus ook heel leuk voor beginners. Ik ben heel benieuwd of er mensen zijn die ik enthousiast voor dit werk kan maken. Ik heb op internet een en ander opgezocht en uitgeprint voor beginners, dan kunnen ze het zelf thuis ook nakijken.

Gisteren en vandaag heeft het zonder ophouden geregend, en af en toe niet zo'n heel klein beetje, maar het hoosde. Nu is het droog, maar we schijnen nog meer te krijgen de komende dagen. Het gebeurt niet vaak dat het de hele dag regent, de laatste keer was lang geleden. In de zomer hebben we vaak wel in de middag een flinke onweersbui, maar dat is normaal, van juni tot oktober is het regenseizoen. Op de foto hieronder kunnen jullie zien dat het zwembad overloopt. Dit is het uitzicht aan de achterkant van ons huis, wij kijken op het (gemeenschappelijke) zwembad.

Bedankt voor het lezen en de reacties.

7 comments:

 1. ooo Ria wat is dat een mooi doek, ik wou echt dat ik het ook kon, maar zou niet weten hoe te beginnen. Voor het uitzicht op je tuin zou ik geld geven en de regenbuien die neem ik er met plezier bij :-)
  Nog een hele fijne avond

  ReplyDelete
 2. Ik vind dat je het foutje keurig hebt weggewerkt. Niets van te zien hoor. Mooi kleed!!
  En riante stek, waar jullie wonen! Een overlopend zwembad... luxeprobleem? :) Hier waaien we momenteel uit ons jasje... echt hollandse herfst.
  Groetjes,
  Rian

  ReplyDelete
 3. je kleed is prachtig en het boekenleggertje een heel leuk begin veel succes met de cursus .....

  ReplyDelete
 4. Mooi kleed heb je gemaakt Ria.
  Hoe is het gegaan met je eerste les, waren je cursisten enthousiast?

  ReplyDelete
 5. Er waren gisteravond 4 mensen, er was een vergadering, waar een aantal naar toe moest. Normaal is het een groep van 10 vrouwen. Ik geef later nog wel verslag van het vervolg.

  ReplyDelete
 6. Hallo ria , mooie blog, en creaties, groetjes uit Belgïe en fyne dag.

  ReplyDelete