Friday, October 21, 2011

Nieuwe Barbie creatie


Ik heb nu besloten om eerst alles eens af te maken wat er nog lag. Ik had deze jurk al bijna klaar voordat we met vakantie naar Nederland kwamen, we zijn nu al ruim een maand terug en nog lag hij maar te wachten. Heb deze nu eerst afgemaakt. Lois vroeg deze week al of ik nog een nieuwe jurk had gemaakt voor haar Barbies, hier is hij dan.

Ik heb een Kelly popje van haar meegenomen, om die ook van een leuke garderobe te gaan voorzien. Ben nog niet zover gekomen, er zijn niet echt veel patronen van deze popjes te vinden, maar dat komt ook wel.
De volgende creatie die ik wil gaan maken, moet een sierjurk worden. Ik heb Nienke (mijn oudste kleindochter) beloofd om er een voor haar te maken. Heb daar wel even tijd voor, want door de zwangerschap van mijn schoondochter gaan we volgende keer later terug naar Nederland dan gepland was. We zouden eind februari gaan, nu wachten we tot half mei. Ze is begin mei uitgerekend.


Dit is een SAL waar ik me voor opgegeven had van de Yahoo club. Ik heb inmiddels het 2e deeltje klaarliggen om te gaan borduren. Dan moet ik ook nog 2 kerstkaarten borduren voor mijn borduurclubs om te versturen. En mijn Catia Diaz ligt ook maar te wachten. Er is gewoon te veel wat ik leuk vind om te doen. Kom tijd te kort.

Inge (mijn dochter) wilde deze week wat gehaakte bloemen bestellen voor haar scrap kaarten. Toen ik die zag en de prijs erbij, beloofde ik er voor haar wat te maken, ik heb genoeg katoen liggen, dus dat kost niets meer, alleen mijn tijd, maar een aantal bloemen kost ook niet meer dan een paar minuten, alleen de dubbele zijn wat meer werk. Ik hoop er nog wat meer klaar te hebben over 2 weken, want Frans en Sakia (zoon en schoondochter) zijn hier, dan kunnen zij ze gelijk voor haar meenemen. 
De draadjes moeten nog even afgehecht worden. Dit is een eerste probeersel, nu nog wat in verschillende kleurtjes maken.

Dan nog iets over mijn Hardanger cursus. Er zijn een aantal vrouwen die het heel leuk vinden en het ook goed oppikken. Eentje had zelfs thuis van internet een patroon gehaald, en had een klein kleedje gemaakt, die had dus geen probleem, Maar de meeste zijn toch een stuk ouder, 70+, of zelfs 80+, en zij hebben moeite om de stof goed te zien. Hardanger stof is vrij dicht geweven, ze zitten dus steeds in de stof te prikken, en dat mag niet. Een goede daglicht lamp is vaak een oplossing daarvoor. Ook zijn er een paar die bij elke verandering van steekrichting moeten vragen hoe ze nu verder moeten. Die leren het dus echt niet. Dat wordt straks een ramp als ze moeten gaan knippen, als ze tenminste ooit zover komen en niet al eerder opgeven. Het moet ook wel leuk blijven natuurlijk. 

Morgen ga ik met 3 vrouwen naar een craft show in Mount Dora, hier ongeveer 40 minuten vandaan. Ik heb nog nooit zoiets hier bezocht, dus ik ben benieuwd of het veel anders is dan in Nederland. Misschien doe ik nog leuke ideetjes op. Ik geef later wel verslag van mijn dagje uit.

7 comments:

 1. Zo wat een leuke dingen allemaal weer!!! De jurk voor Barbie is echt geweldig! Mooi al die randjes!!
  En die bloemen, super, Inge vertelde het al gister! Erg handig die moeders die de dochters willen helpen! ;) Mijn moeder heeft ook bloemen, hartjes, sterren en visjes gehaakt!
  En die tijd?? Dat herken ik zo!!! Als je ergens een pakketje vind wil je die dan opsturen?? ;-)
  Veel plezier morgen!

  ReplyDelete
 2. je bent druk bezig ;o) je barbiejurk is weer prachtig en de bloemetjes heel leuk ( fijn zo'n handige mams) en het borduurtje is leuk hé ik borduur het ook met plezier......
  fijne dag op de craft show

  ReplyDelete
 3. Oh, wat een schitterende barbiejapon. Leuk hè, om zoiets te maken. Een klein werkje, maar wel heel apart en groot resultaat!
  Het is soms echt goed om eerst af te maken wat je allemaal nog hebt liggen. Heb ik deze week ook gedaan. En ik blijf het me voornemen.
  Je gehaakte bloemen zijn mooi, er zijn zoveel gratis patronen op internet te vinden...
  Leuk dat je over de hardangercurus vertelt. Ik ga het aan de hand v.e. stap voor stap uitleg ook proberen (t.z.t.), m'n zus had een mooi tijdschrift daarover. Tja, als je 70-80 bent, dan is dit niks volgens mij....
  Ik ben benieuwd naar de craft show; geen idee wat het inhoudt, ga zometeen maar even google-len, en anders lees ik het wel in je volgende berichtje?

  Fijn weekend, groetjes van Elizabeth

  ReplyDelete
 4. Barbie is helemaal klaar voor het bal, wat een mooie jurk heeft ze aan.
  Het tweet borduurtje is zo schattig, het borduren van zo'n klein stukje gaat heel snel.

  ReplyDelete
 5. wat een mooie barbiejurk zeg, echt prachtig.

  en die gehaakte bloemetjes zijn ook al zo leuk

  succes met de cursus, lijkt me lastig om zo te moeten werken, als je nu al doorhebt dat het ze niet zo goed lukt

  ReplyDelete
 6. leuk om allemaal te lezen. Die Barbie jurk is fantastisch het lijkt zo wel een prinses. Dat borduurwerkje is ook leuk. ik heb me niet meer opgegeven voor een sal. er ligt nog zoveel te wachten om afgemaakt te worden. Hardanger lijkt me vreselijk moeilijk. zeker dat knippen. knap dat je die cursus doet. je zult er een hoop geduld voor modig heen. Een craft show.. ik ben benieuwd wat dat inhoud.
  fijne zondag grtjs Petra

  ReplyDelete
 7. Hoi Mam,

  Leuke leuk leuk, die jurk is erg mooi geworden, heb hem ff aan Lois laten zien, die vond hem ook erg mooi! en de bloemen zijn ook super, ben benieuwd hoeveel het er uiteindelijk worden, en welke kleurtjes en modellen.
  Ik kom voortaan dus naar jou, dat ik daar niet eerder aan gedacht heb...
  En zoals Mir geschreven heeft, sterren en hartjes is ook leuk:(
  Nou succes ook nog met de cursus, vergt een hoop geduld denk ik!

  Liefs Inge

  ReplyDelete