Saturday, October 1, 2011

Les geven in Hardanger borduren

Ja, jullie lezen het goed. Er is mij gevraagd om een aantal mensen te gaan leren hoe Hardanger borduurwerk gemaakt wordt. Hier is het heel erg onbekend, in Nederland kennen ook veel mensen het trouwens niet hoor, maar als je wel eens iets anders wilt doen is dit een leuke bezigheid. En verslavend als je niet uitkijkt.
Volgende week maandag avond is het zo ver. Ik ben nu druk bezig met allerlei kleine dingen te maken, die niet al te moeilijk zijn, maar wel de meest voorkomende steken bevatten.
Dit heb ik tot nu toe voorbereid:
Een klein kleedje met een diameter van 25 cm. Dit is niet al te veel open werk, dus wel goed om mee te beginnen. Het is leuk om van dit soort kleedjes er altijd 2 te maken. Op Ebay verkoop ik ze ook altijd per 2.


Dit kleine kleedje is 12 cm diagonaal, klein genoeg om als onderzetter te gebruiken. Dit vond ik in een boek waarin alle steken staan uitgelegd, dus ook goed voor beginnners.
Ik heb deze in blauw gedaan, maar de volgende keer neem ik toch weer wit. Wit op wit, of ecru op ecru blijf ik toch altijd het mooist vinden.

In de planning zit nog een boekenlegger, die zien jullie de volgende keer wel.

Nu mijn kleed in de vorm van een Kerstster. Dit is hoever ik nu ben.

Een foto van wat dichterbij, want deze wordt best wel groot.

Vandaag kon ik voor het eerst weer de schuifdeur open zetten. Na de hele zomer boven de 35 graden, was het vandaag niet warmer dan 26, heerlijk weer en niet benauwd. Voor het eerst buiten zijn zonder dat het zweet van je af druipt. Gelukkig kan ik er goed tegen, maar dit is toch wel een stuk aangenamer, en deze temperatuur geven ze door voor de rest van de week.  Van mij mag het zo tot april blijven. Maar dat zal wel niet, het regenseizoen duurt officieel tot 1 november, dus ik denk niet dat we er al vanaf zijn. Maar het is genieten nu, en we gaan in elk geval de goede tijd tegemoet.

Bedankt weer voor het kijken en de leuke reacties op mijn andere kleed.

5 comments:

 1. wat leuk zeg, succes met lesgeven

  ReplyDelete
 2. Heel veel succes met het lesgeven Ria.

  ReplyDelete
 3. Wat leuk dat er zoveel animo is voor hardanger...
  Ik vind het zelf ook heel mooi, maar heb het nog nooit gedaan. Ik deins er altijd een beetje voor terug. Super dat jij nu mensen les gaat geven!
  Zijn er veel crea-mensen in Florida of moet je ze echt zoeken met een lampje?

  Groetjes, Elizabeth

  ReplyDelete
 4. wat een mooie werkjes, succes met het lesgeven.

  ReplyDelete
 5. Echt super mooi!
  Ik hoop dat je mij kan helpen aan patronen!
  Groetjes monique

  ReplyDelete